tirsdag 29. mars 2011

www.logosauce.com
http://tinyurl.com/6fka5oc

Ja, hva er Web 2.0? Dette begrepet var nytt for meg da vi fikk denne oppgava i faget IKT i læring, som jeg tar ved HiT avd. Notodden. Så da var det bare å surfe i vei!


Web 2.0, World Wide Web eller sosial Web, er den nye generasjonen med nettjenester som vektlegger samarbeid og deling mellom brukerne. Det deles i bilder, tekster, filmer og så videre uten at en redaktør eller lignende sitter og godkjenner det. Man kan kommentere og endre på det andre har skrevet eller lagt ut i de forskjellige tjenestene innenfor Web 2.0.

Grunntanken i Web 2.0 konseptet er at alle kan bidra, jo flere det er som bruker de forskjellige nettjenestene, jo bedre blir de.

Blogg og wiki er to typiske Web 2.0 sider, og noen nettsamfunn kan her nevnes, som f.eks. facebook, twitter, youtube og flickr.

Alle brukere kan opprette egne blogger hvor de legger ut eget materiale, og hvor andre kan kommentere innlegg og rapportere om misbruk. En blogg er tekst og bildebasert og det er ingen bortsett fra eieren av bloggen som kan endre tekstene som er lagt ut.

Med en wiki kan man bygge opp kunnskapsbanker. Det er en Web 2.0 side som er fra mange til mange, og alle kan redigere hovedinnlegget.

På facebook, Norges desidert største nettsamfunn med ca 2 millioner brukere, kan man presentere seg selv og prate med andre. På youtube deler man filmer, og på flickr deler man bilder.

Det er vanskelig å definere standarden på hva som er en Web 2.0-side, men det finnes en generell oppfattelse om det, som jeg fant på denne siden her.

Internett kilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar